úterý 17. července 2007

S čím lepit balzu?

zd : On už ani kanagom není to co býval. Aby nebyl zdraví škodlivý (nebo byl výrobně levnější, míň hořlavý, či co) tak se jeho složení změnilo. Důsledky jsou tři:

- už nám nevoní
- už nelepí
- nejde s ním opravovat papírový potah

Tudíž rovněž hlasuji za hustou vteřinovku. Nemá to chybu.

n.a: S tím Kanagomem máš naprostou pravdu. Myslim, L 510 je starý kanagom v jiném balení. Alespoň mně to tak připadá.

Pavel: L510 je taky jinej. Idealni je rozmichat cca 2:1 510+kangom +pripadne doredit. Lepi dobre, drzi dobre.

arda1 : kanagomem a podobnými lepidly jsem přestal, když jsem si koupil první hustý vteřiňák. A disperze na větší plochy, nebo kde je to třeba usadit. Jinak prstolep a aktivátor a není co řešit. Jo, když jsme u toho prstolepu - zkoušel jsem lepit balzu vteřiňákem na styropor(je v takové žluté lahvičce) a lepí to líp než origoš na balzu-jen je dražši.

Johny: Kup nějaké solidní disperní lepidlo a slep to tím. Ponal, Pattex Wood Expres apod. koupíš i v drogerii nebo v Bauxxx. Taky je dobrý Perfect G Express (je řidší)

AERO: Ponal Super Expres ( křiklavě oranžové balení - 200ml cca 250,-Kč ) navíc jde perfektně přez lepený spoj brousit - nedělá kuličky a tak nemáš šanci se při broušení balzy " podepsat "

JIO: balzu lze bez problému lepit i novým kanagomem. Je vhodné Kanagom naředit v poměru cca 3:1 (Kanagom : nitroředidlo) a pro aplikaci používat např. plastové olejničky. Prodávají se v cyklopotřebách a mají uzávěr. Při lepení je potřeba ale použít metodu dvojího lepení. Tzn. lepidlo nanést na oba slepované díly, nechat zaschnout (tím se vyplní póry v balze a pak nanést lepidlo pouze na jeden z lepených dílů. Po zaschnutí má takovýto spoj výhodu v tom, že jde snadno brousit a při případné opravě i rozebrat po navhhčení nitroředidlem..